ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ HUAΝΩΝΥΜΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ HUAΝΩΝΥΜΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ

Μία τυπική καθημερινή ημέρα στο πανέμορφο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, συναντήθηκα με μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα της οποίας το όνομα απαγορεύεται ρητά να ανακοινωθεί. Ο ιδρυτής κι εμπνευστής των Huaνώνυμων Εξομολογήσεων δεν κυκλοφορεί ινκόγκνιτο αλλά προσέχει πολύ και μετράει τα λόγια του για να μην προδώσει το μεγάλο μυστικό του. Άλλωστε τι νόημα θα είχαν οι εξομολογήσεις εάν όλοι γνωρίζαμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές; Μιλήσαμε για τη μεγάλη και καινοτόμα αυτή ιδέα, για τα μελλοντικά σχέδια και για την ανάγκη των φοιτητών να εξομολογούνται..

Αρχικά, να ενημερώσουμε το κοινό ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα. Τι απαντάς σε όσους θα αναρωτηθούν ότι εγώ ξέρω την ταυτότητά σου κι είμαι φοιτήτρια του Χαροκοπείου;

Οι υπόλοιποι δε χρειάζεται να ξέρουν ποιος είμαι!

Πόσοι διαχειριστές είστε στις Χουανώνυμες εξομολογήσεις;

Είμαστε συνολικά 5, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια καθήκοντα. Οι 3 είναι για να ποστάρουν στο Facebook, οι άλλοι δύο είμαστε υπεύθυνοι και για το site.

Ποιος ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα;

Εγώ, όταν ήμουν τέταρτο έτος, το Δεκέμβριο βασικά του 4ου έτους άρχισα να το σκέφτομαι. Και στα μέσα του Δεκέμβρη άρχισα να το σκέφτομαι πιο συγκεκριμένα γιατί ήθελα καιρό να κάνω κάτι τέτοιο, ε και πλησίαζαν κι οι διακοπές των Χριστουγέννων και σκέφτηκα ότι ήταν η ιδανική στιγμή να αρχίζω να το φτιάχνω. Οπότε μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων το έφτιαξα. Προγραμματιστικά ήταν πολύ απλό τότε, ίσως και κακοφτιαγμένο, αλλά με ένοιαζε απλώς να δουλεύει. Στις 15 Iανουαρίου το site ήταν online.

Μετά πώς κινηθήκατε; Φτιάξατε τη σελίδα στο Facebook;

Ναι. Φτιάξαμε τη σελίδα στο Facebook για να γίνει λίγο πιο γνωστό. Τις πρώτες 2 μέρες δεν είχε καθόλου κόσμο, δεν το ήξερε κανείς. Οπότε έβαλα τους φίλους μου να κάνουν όλοι like στη σελίδα για να μαστε καμιά δεκαριά άτομα και να αρχίσουμε μετά να στέλνουμε προσκλήσεις. Ε και τότε πήρε μπρος.

Από τότε συνεχώς αυξάνεται;

Ναι, συνεχώς αυξάνεται!

Εάν πάρουμε σα δεδομένο ότι ήσουν 4ο έτος όταν το ξεκίνησες, τώρα δε λέμε τι έτος είσαι, κάποια στιγμή θα πάρεις πτυχίο. Ποιο θα είναι το μέλλον του site;

Το site θέλω να το κρατήσω. Σίγουρα θα προσπαθήσω να βρω διαδόχους για να ποστάρουν στη σελίδα στο Facebook τις εξομολογήσεις. Και πάντα αυτοί οι διάδοχοι πρέπει να είναι φοιτητές για να έχουν επαφή με τους άλλους φοιτητές και με το τι αυτοί χρειάζονται!

Ήσασταν από την αρχή 5 οι διαχειριστές;

Όχι, στην αρχή ήμουν μόνος μου! Δεν τα προλάβαινα και βρήκα το 2ο προγραμματιστή, του είπα πώς έχει η κατάσταση, του άρεσε η ιδέα οπότε δέσαμε.

Ήταν φίλος σου ή η προσέγγιση ήταν λόγω προγραμματιστικών ικανοτήτων;

Το 2ο κυρίως, αλλά μετά γίναμε φίλοι.

Και η προσέγγιση για τα άτομα που ποστάρουν με τι κριτήρια έγινε;

Ε κυρίως σε άτομα από το φιλικό περιβάλλον. Τώρα πλέον το ξέρουν αρκετοί ότι είμαστε εμείς, απλά είναι κοινό μυστικό για λίγα άτομα και δεν το λένε παραέξω. Κι από αυτούς που το ξέρουν προσπαθούμε να βρούμε άτομα.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι φοιτητές που ασχολούνται με τις Huaνώνυμες εξομολογήσεις θα ήθελαν να ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές. Σκοπεύετε να αποκαλυφθείτε κάποια στιγμή;

Ίσως κάποια στιγμή ναι, αλλά σίγουρα μετά το πτυχίο. Η πρώτη αποκάλυψη έγινε ήδη. Είχαμε πει στις αρχές ότι θα αποκαλυφθούμε μετά το πτυχίο, οπότε τηρήσαμε το λόγο μας.

Άρα, το δικό σου το καθυστερείς επίτηδες;

*γέλια* Μπορεί κι αυτό.

Έχετε λάβει παράπονα από φοιτητές;

Πολλές φορές. Πάντα θα υπάρχουν άτομα που δε θα πάρουν για πλάκα κάτι που θα γραφτεί. Υπήρχαν 2-3 άτομα που γράφονταν αρκετές εξομολογήσεις γι αυτά και λογικό κάποια στιγμή να τους ενοχλήσει. Επίσης αφορούσαν άτομα για τα πολιτικά τους πιστεύω.

Κι εσείς πώς ανταποκριθήκατε σε αυτό;

Ευγενικά και με διπλωματία.

Τηρείτε κάποιους όρους και προϋποθέσεις, του τύπου εάν γραφτεί μια εξομολόγηση με αυτό το περιεχόμενο δε θα τη βάλουμε από μόνοι μας;

Ε ναι. Δεν μπορεί κάποιος να βρίζει εσκεμμένα κάποιον. Εάν δούμε ότι το πάει στο χιουμοριστικό μπορεί να τη βάλουμε, αλλά αν όχι, δε θα τη βάλουμε και θα τη σβήσουμε κι από το site.

Είστε οι μοναδικές εξομολογήσεις συγκριτικά και με μεγαλύτερου κοινού παρόμοιες σελίδες, που έχετε ξεχωριστό site κι όχι μια φόρμα της google που γίνεται η εξομολόγηση. Πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα;

Το site ήταν βασικά η ιδέα που μου ήρθε και σκέφτηκα ότι αυτό το site θα απευθύνεται σε φοιτητές. Αν ήταν απλή φόρμα, θα ήταν σαν ένα από όλα τα άλλα που είπες. Στην αρχή φτιάχτηκε για το Χαροκόπειο μόνο γι αυτό και το όνομα ήταν Huanonymous, λόγω του Hua. Μετά όμως μας ταίριαζε και το κάναμε για όλα τα Πανεπιστήμια με τα αρχικά Hellenic Universities Anonymous.

Έξυπνο λογοπαίγνιο το οποίο προέκυψε λόγω της μεγάλης αλλαγής που κάνατε πριν ένα χρόνο περίπου, που εντάξατε όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας.

Η αλλαγή έγινε πέρσι το Γενάρη, με το που κλείσαμε ένα χρόνο ύπαρξης και λειτουργίας.

Βοήθησε αυτή η αλλαγή στο να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο;

Δυστυχώς, δε βοήθησε αρκετά κι όσο περιμέναμε. Οι εξομολογήσεις συνεχίζουν να απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε φοιτητές του Χαροκοπείου, αλλά είμαστε αισιόδοξοι.

Άρα, δουλεύετε σε αυτόν τον τομέα; Ψάχνετε συνεχώς τρόπους να μεγαλώσετε το κοινό σας;

Δεν έχουμε ασχοληθεί και πολύ. Κυρίως ασχολούμαστε με λειτουργίες του site που θα το κάνουν πιο λειτουργικό κι εύχρηστο για τους φοιτητές. Αυτό τον καιρό ετοιμάζουμε μια μεγάλη αναβάθμιση. Θα προστεθεί μια λειτουργία που θα το κάνει πιο engaging.

Πότε περιμένουμε αυτή τη μεγάλη αναβάθμιση;

Σύντομα, περίπου πριν την εξεταστική του Ιουνίου.

Έχετε δεχτεί “επίθεση” στο site;

Ναι στο πρώτο site που ήταν κακό προγραμματιστικά, μου είχαν βάλει bot που πόσταρε συνέχεια. Μετά όμως με το άλλο παιδί που ήρθε το ενισχύσαμε καλά και δεν έχει ξαναδημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα.

Που πιστεύεις ότι οφείλεται γενικότερα η απήχηση των εξομολογήσεων; Η ανάγκη των φοιτητών να γράφουν κάτι ανώνυμα;

Ο άνθρωπος πολλές φορές θέλει να γράψει ή να πει κάτι για να το δουν οι γνωστοί του, αλλά ντρέπεται. Οπότε βρίσκει ένα μέσο να το κάνει ανώνυμα και να δει αντιδράσεις του περιβάλλοντός του. Εκεί οφείλεται γενικά κι η επιτυχία του Facebook.

Εσείς έχετε εξομολογηθεί ποτέ;

Εγώ θα έχω εξομολογηθεί περίπου 20 φορές.

Το κάνεις γιατί όντως θες να εξομολογηθείς ή γιατί πιστεύεις θα τραβήξει κόσμο; Σα μια μορφή click bait;

Μερικές φορές εάν περνάει καιρός και δεν έχει γραφτεί κάτι που να έχει απήχηση, μπορεί να σκεφτώ να γράψω κάτι εγώ αλλά συνήθως είναι κάτι που θέλω να πω κι εγώ ανώνυμα.

Άρα πιστεύεις ότι σχεδόν όλοι οι φοιτητές στην πορεία τους θα θέλουν να πουν κάτι ανώνυμα και θα το κάνουν;

Ναι, το θεωρώ.

Μια πολύ βασική ερώτηση που τους ενδιαφέρει όλους: Γνωρίζετε ποιος κάνει μια εξομολόγηση;

Όχι, δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουμε αυτό. Δεν έχουμε κάπου στοιχεία για να το εξακριβώσουμε.

Ούτε με τη διεύθυνση IP;

Και να γνωρίζεις την IP της εξομολόγησης που ήρθε δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβώσεις ότι αυτή η IP είναι στον τάδε χρήστη.

Πριν κλείσουμε θα ανακοινώσουμε κάτι άλλο. Πριν 2 μέρες μου ζητήθηκε να είμαι δοκιμάστρια στην εφαρμογή του Huanonymous η οποία τώρα πλέον είναι διαθέσιμη στο κοινό στο Play store. Πώς σου ήρθε στο μυαλό, πόσο χρόνο σου πήρε;

Αρκετό καιρό σκεφτόμασταν με το άλλο παιδί πώς θα κάνουμε κάτι που θα είναι engaging για τους χρήστες, κάτι που θα τους κάνει να θέλουν να μπαίνουν συνέχεια. Κάτι τέτοιο θα περιελάμβανε να χρησιμοποιείς το κινητό σου περισσότερο, οπότε φτιάξαμε μια μικρή εφαρμογή τώρα και θα δούμε στην πορεία πώς θα την εξελίξουμε. Θέλουμε να κάνουμε κάτι που να αφορά το χώρο του πανεπιστημίου, να βλέπει άλλους χρήστες όλα φυσικά ανώνυμα. 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Play Store με το όνομα Hua Confessions κι ο κάθε φοιτητής μπορεί να την κατεβάσει από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.huanonymous.huaconfessions

Καλή επιτυχία λοιπόν σε ό,τι κι αν ετοιμάζετε από εδώ και πέρα! Παρακολουθούμε με αγωνία όλες τις εξελίξεις. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι πριν κλείσουμε αυτή την όμορφη συνέντευξη αυτή την καθημερινή μέρα σε μια αίθουσα του Πανεπιστημίου;

Νομίζω ότι καλύψαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε! Καλή επιτυχία και σε σένα και στο ηλεκτρονικό περιοδικό σου!

 

 

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *