ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ

ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ

Αγαπητή …………..,

Κλείσαμε δύο χρόνια φιλίας και δεν εννοώ του Facebook. Εννοώ το διάστημα που εγώ σε θεωρώ άνθρωπό μου. Δε θα σε πω κολλητή γιατί ξέρω δε σου αρέσει η λέξη. Θα σε αποκαλέσω όμως πάρα πολύ καλή μου φίλη. Σε αντίθεση με εμένα βάζεις ανθρώπους στη ζωή σου με μεγαλύτερη δυσκολία και δισταγμό. Είναι πολύ καλή τακτική για να διαπιστώσεις αν δένετε κι ότι είναι λιγότερο πιθανό να σε στενοχωρήσουν. Είναι τιμή μου λοιπόν που με έβαλες στη δική σου γιατί αν δεν το είχες κάνει θα έχανα μια σημαντική ευκαιρία να γνωρίσω ένα απίστευτο άτομο όπως εσύ.

Δε λέω λόγια για να σε κολακέψω. Περισσότερο τα λέω για να τα πιστέψεις εσύ. Βέβαια θα μου πεις γιατί να μη στα πω προσωπικά και στα πλαίσια των ατελείωτων ωρών που συνομιλούμε με μηνύματα. Ξέρω όμως ότι με μια δεύτερη σκέψη δε θα μου κρατήσεις κακία γιατί με έχεις μάθει και ξέρεις ότι αυθορμητισμός είναι το μεσαίο μου όνομα. Κι εσύ θα ήθελες μια μικρή δόση από αυτόν, μου λες. Ναι όμως κι εγώ θα ήθελα μια μεγάλη δόση από την αυτοσυγκράτησή σου. Όμως είμαστε αυτές που είμαστε κι η μία συμπληρώνει το κενό της άλλης. Πώς θα ενεργοποιούσα τον αυθορμητισμό μου αν δε σε είχα θερμή υποστηρίκτριά μου; Σκέψου πόσες φορές χρειάστηκα την ενθάρρυνσή σου για να κάνω πράξη τη σκέψη μου. Από εκείνο το γράμμα που έστειλα (έχω λατρεία με τα γράμματα τελικά) μέχρι τη φορά που με έπεισες να υψώσω τη φωνή μου για να διεκδικήσω το δίκιο μου.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που κάθε μέρα σε μαθαίνω όλο και περισσότερο είδα έναν ήπιο άνθρωπο που έκρυβε μια απίστευτη πηγή δύναμης να μάθει να την ξεδιπλώνει και να τη χρησιμοποιεί σαν ασπίδα σε ότι, υπό άλλες συνθήκες, θα τον έκανε να μεμψιμοιρεί. Είδα έναν άνθρωπο να στέκεται βράχος δίπλα σε μένα και στους γύρω του. Είδα έναν άνθρωπο να μη διστάζει να λυγίσει μπροστά μου και να πει όσα τον προβληματίζουν. Είδα έναν άνθρωπο που όταν έκανα λάθος στη διαχείριση της σχέσης μας, δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε για να σωθεί. Είδα και βλέπω έναν άνθρωπο που συνεχώς εξελίσσεται και μέρα με τη μέρα να νιώθει ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο στον επιθυμητό του στόχο. Που δε σταματάει να ‘παλεύει’ όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και δεν τα παρατάει στην πρώτη αποτυχία ή κακοτυχία. Που δίνει ψυχική στήριξη ανιδιοτελώς αλλά και υλική χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Είδα να κακομεταχειρίζονται αυτόν τον άνθρωπο κι η αντίδρασή του να είναι κατ’εμέ η ιδανικότερη. Είδα πτυχές αυτού του ανθρώπου που με έκαναν να χαίρομαι μέσα μου που είναι στη ζωή μου.

Εντάξει, θα μου πεις τώρα “κοκκινίζω”, γιατί είσαι και χαμηλών τόνων. Έχεις κι αρνητικά, βέβαια, όπως όλοι οι άνθρωποι όμως δε θα τα αναφέρω για δύο λόγους.

  1. Δε θυμάμαι καν ποια είναι αυτά κι όποια κι αν είναι ξέρω ότι προσπαθείς να τα βελτιώσεις γιατί έχεις το γνώθι σαυτόν.
  2. Ίσως και να μου θυμώσεις λίγο, ελάχιστα αν σε εξέθετα (κάτι, βέβαια που έχω κάνει ήδη παραπάνω).

Δε θα ήθελα να το στρέψω πάνω μου το γράμμα αλλά η επαφή μου μαζί σου νομίζω συνέβαλε και στη δική μου βελτίωση ή καλύτερα στο να έρθω πιο κοντά στο δικό μου, προσωπικό στόχο. Ανακάλυψα ποια είμαι, που βαδίζω ποια είναι τα ενδιαφέροντά μου. Έμαθα να κάνω υπομονή, να έχω επιμονή και πείσμα και να μην τα παρατάω. Με έμαθες να συζητάω τις σκέψεις μου κι όταν κάτι με προβληματίζει να μην το καταπνίγω.

Είσαι η ψυχή της παρέας όχι μόνο όταν είμαστε οι δυο μας αλλά και όταν είμαστε 10 άτομα. Τα ανέκδοτά σου είναι αστείρευτη πηγή γέλιου. Έτσι γνωριστήκαμε κιόλας. Ένα ανέκδοτο και δύο αμοιβαία χαμόγελα ήταν αρκετά.

Μου αρέσει που με κοιτάς στα μάτια όταν μιλάμε. Νιώθω ότι με διαβάζεις πριν καν ανοίξω το στόμα μου. Τώρα πια δε χρειάζεται καν να ανοίξω το στόμα μου. Ένα βλέμμα και συνεννοηθήκαμε. Όσο για τις συμπτώσεις που μας κατακλύζουν καθημερινά; Τις αποδίδω ξεκάθαρα στην καθημερινή μεταξύ μας τριβή. Είναι δηλαδή το απτό αποτέλεσμα των δύο ελκτικών δυνάμεων που αντί να μας χωρίζουν, μας συνδέουν σύψυχα, σύσσωμα και αδιάσειστα.

Μη θεωρήσεις αυτό το γράμμα πράξη ξεπερασμένη ή απεγνωσμένη. Εδώ κοντεύουμε να καταρρίψουμε τους νόμους της φυσικής, δεν υπήρχε περίπτωση τώρα που μου δόθηκε η δυνατότητα να μην πράξω λίγο αυθόρμητα και παρορμητικά. Πρέπει να το κλείσω τώρα όμως γιατί θα χάσω το λεωφορείο. Τα λέμε στη σχολή. Μη μου θυμώσεις.

Sincerely yours,

……………………….

2016-25-10-11-53-04

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *