ΕΚΡΗΞΕΙΣ «ΖΩΗΣ»

ΕΚΡΗΞΕΙΣ «ΖΩΗΣ»

 

Ξέρετε καμιά φορά; Είναι δύσκολο να πάρεις την απόφαση, αλλά είναι το πιο σοφό πράγμα που θα κάνεις. Την απόφαση να κάνεις τις επιλογές σου, στηριζόμενος στη δική σου κρίση, τις δικές σου σκέψεις, τις δικές σου δυνάμεις, τα δικά σου θέλω και ανάγκες. Την απόφαση να εκραγείς..

Δεν είναι κακό να έχουμε ανάγκες. Αντιθέτως, αυτή καθ’ εαυτή η ύπαρξη του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με την ανάγκη για ζωή, συναναστροφή, επικοινωνία, ανθρώπινες σχέσεις, φιλία, έρωτα, αγάπη και πόνο. Και αν αναρωτιέστε γιατί να έχει ο άνθρωπος ανάγκη τον πόνο; Γιατί μόνο έτσι κατανοεί, εκτιμάει και βιώνει καλύτερα, βαθύτερα, εντονότερα τις υπόλοιπες αρετές του συναισθηματικού κόσμου.

Είναι φορές που ο κόσμος αυτός παλεύει μέσα μας. Συγκρούεται, αντιμάχεται, νικάει και νικιέται. Είναι φορές που αυτές οι συγκρούσεις γίνονται έκρηξη και ισοπεδώνουν τα πάντα…Το να προλαμβάνεις και να αποτρέπεις την έκρηξη δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ίσως, μάλιστα, έτσι την αναζωπυρώνεις, τη φουντώνεις, την επισπεύδεις..

Εκφράσου, ξέσπασε, μίλα, ούρλιαξε, χτύπα, γέλα, κλάψε, τρέξε, χόρεψε, πιες, τραγούδα, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.

Όλοι μας βιώνουμε τέτοιες εκρήξεις. Άλλοι πάλι αρνούνται να τις εκδηλώσουν προς τα έξω. Ο εσωτερικός τους ψυχισμός είναι γεμάτος από χιλιάδες μικρά ηφαίστεια, που σιγοκαίνε και ο καπνός από τη λάβα τους γίνεται δύναμη, αντοχή, υπομονή ή και εκδικητικότητα, μίσος, πάθος…

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τον τρόπο να κρατάς μέσα σου πράγματα, συναισθήματα, καταστάσεις, θυμό, στενοχώρια, έρωτα.. Αποτελεί άραγε ψυχική δύναμη ή μήπως απλώς αντικατοπτρίζει τη διαφορετικότητα των ανθρωπίνων προσωπικοτήτων; Και στις δύο περιπτώσεις η εσωστρέφεια αυτή, η ικανότητα να ελέγχεις τις εκρήξεις σου, είναι άξια θαυμασμού…αρκεί να γίνεται δύναμη και να συντελεί στην προσωπική εξέλιξη και όχι στον ψυχικό τελματισμό.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Προφανώς τα ξέρετε, τα σκέφτεστε κι εσείς. Όσο διαφορετικός κι αν είναι ο καθένας μας, μοιραζόμαστε συχνά τον ίδιο πλούτο σκέψεων και συναισθημάτων. Ό,τι, όμως, κι αν μας προκαλούν αυτά τα συναισθήματα, είτε τα εκφράζουμε είτε όχι, είτε συγκρούονται είτε συμμάχονται, αξίζει να τα βιώνουμε. Γιατί αυτές οι εσωτερικές μάχες, συγκρούσεις, νίκες και ήττες είναι αυτό που τόσο απλά, ανέμελα, απρόσκεπτα, αβίαστα, αθόρυβα και αληθινά αποκαλούμε Ζ Ω Η.

Μη φοβάστε να νιώσετε..και να εκραγείτε!

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *