ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ

ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ

Και φτάνει το σημείο στο οποίο δεν αντέχεις άλλο. Δεν το περίμενες. Σου χτύπησε απροσδόκητα την πόρτα ένα πρωί που ξύπνησες κι ένιωσες το βάρος των ευθυνών. Το βάρος των υποχρεώσεων να σε βαραίνει. Ένιωσες τη ρουτίνα να σε εξαντλεί και να κλέβει κάθε ίχνος ενέργειας. Ενέργεια που πηγάζει από τις 6 ώρες βραδινού ύπνου. Τότε που κλείνεις το διακόπτη και παράλληλα κλείνει κι ο διακόπτης των σκέψεων. Υποβάλλεις τον εαυτό σου σε μια καθημερινή κι εξαντλητική εγρήγορση κι εναλλαγή καταστάσεων. Δεν το παραδέχεσαι αλλά έτσι είναι. Σκέψου με πόσα πράγματα καταπιάνεσαι μέσα στην ημέρα. Μην εξαιρείς τον καφέ που πήγες με τους φίλους σου. Κι αυτός στα πλαίσια της ταλαιπωρίας λογίζεται, ακόμα κι αν πέρασες καλά.

Όλα είναι ανεκτικά μέχρι ένα σημείο. Μέχρι το σημείο της καμπύλης που έχει σχεδιάσει το σώμα σου για σένα. Όταν τείνεις να το ξεπεράσεις θα το αισθανθείς. Πες το σωματική, πες το ψυχική κούραση, πες το συνδυασμό των δύο, πες το όπως θες. Το αποτέλεσμα είναι ένα. Το μυαλό πήζει και το σώμα βαραίνει.

Δεν είναι εύκολο πάντα να ξεπεράσεις αυτή την αναστολή λειτουργίας που σου επιβλήθηκε. Μάλιστα επιβλήθηκε για κάποιο λόγο. Είναι προειδοποιητικό αμυντικό σημάδι για να χαλαρώσεις πριν το σώμα σου περάσει στην επίθεση. Και είναι πιο εύκολο, απλό κι ανώδυνο για σένα να ξεφύγεις από την άμυνα παρά από το καθεστώς της επίθεσης.

Με ποιο τρόπο; Υπάρχουν πολλοί. Ο πιο κλασσικός: «Ένα ταξίδι χρειάζομαι». Ακριβώς. Ένα ταξίδι χρειάζεσαι. Σαν ιδέα είναι εξιδανικευμένη, ίσως και ουτοπική αν συνυπολογίσεις ότι είναι δύσκολα υλοποιήσιμη. Πώς να προλάβεις να οργανώσεις ένα ταξίδι από τη μια μέρα στην άλλη επειδή έτσι σου όρισε ο παραπονιάρης οργανισμός σου; Όμως με λίγη οργάνωση και λίγη υπομονή μπορείς να σου προσφέρεις κάτι ανεπανάληπτο. Κάτι αναζωογονητικό που θα σε κάνει να αδειάσεις μυαλό, να αποβάλλεις κούραση και να γεμίσεις μπαταρίες για να αδράξεις τις μέρες σου και να αρπάξεις τη ζωή εκεί που την άφησες. Εκεί που την άφησες για το λίγο που την άφησες η ζωή όχι μόνο στο συγχωρεί αλλά και στο δικαιολογεί. Είναι μέσα στον κανονισμό λειτουργίας της. Καλές οι υπερωρίες αλλά χωρίς διάλειμμα δεν παλεύονται.

Κοίτα, αν όντως επιλέξεις τη διαφυγή μέσω ενός ταξιδιού τότε αυτό θα το προσαρμόσεις εσύ στα μέτρα σου. Ταξίδι για σένα μπορεί να είναι η επιστροφή στο πατρικό σπίτι. Τι καλύτερο από την οικογενειακή θαλπωρή και την ηρεμία που πάντοτε θα βρεις στο δωμάτιο που μεγάλωσες. Εκεί που θα είσαι πάντοτε το παιδί κι οι ευθύνες δε βρίσκονται πια στα χέρια σου. Μην ξεχνάς βέβαια ότι η κατάσταση αυτή είναι παροδική. Οι ευθύνες θα επιστρέψουν σε σένα και σα σωστός ενήλικας θα πρέπει να τις διαχειριστείς. Μέχρι τότε όμως ξεκουράσου κι απόλαυσε τον ύπνο, το φαγητό και την ησυχία.

Όταν αναφέρεσαι σε ταξίδι όμως πιθανότατα το εννοείς με όλη τη σημασία της λέξεως. Λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο ή πλοίο και μία διαδρομή που δεν έχεις ξανακάνει. Πόσους φίλους έχεις που σπουδάζουν σε άλλη πόλη; Διάλεξε κάποιον, ενημέρωσέ τον, κλείσε εισιτήρια, φτιάξε ένα σακίδιο με τα απαραίτητα κι έφυγες. Θες να φτάσεις γρήγορα, πάρε αεροπλάνο (υπάρχουν οικονομικά εισιτήρια). Θες να απολαύσεις τη διαδρομή και πριν φτάσεις στον προορισμό να χαλαρώσεις; Τότε πάρε ΚΤΕΛ. Αν επιλέξεις νησί τότε για σένα η λύση είναι το πλοίο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σημασία δεν έχει μόνο το ταξίδι αλλά κι ο προορισμός. Δε διάλεξες τον προορισμό σου απλά και μόνο για να απολαύσεις τη διαδρομή. Τον διάλεξες και το ταξίδι είναι το κομμάτι που υπομένεις μέχρι να τον φτάσεις. Όπως και να έχει εφόσον θα το υποστείς φρόντισε να το εκμεταλλευτείς κι αυτό προς όφελός σου.

Ότι κι αν επιλέξεις, ακόμα κι αν βρεθείς με ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Ρώμη ζήσε το. Άλλαξε παραστάσεις, νιώσε ότι βγαίνεις από τη νόρμα και τη ρουτίνα σου κι εφοδιάσου με όσα περισσότερα μπορείς. Από εμπειρίες, ψυχαγωγία και ψώνια μέχρι ξεκούραση, ύπνο και χαλάρωση κάτω από το ζεστό νερό του μπάνιου.

Η παραπάνω συνταγή δοκιμασμένη για να επανέλθουν νους και σώμα στα φυσιολογικά τους πλαίσια! Have fun από το uniexpected με αγάπη <3

 

 

 

 

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *