ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ: ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ (MY STORY)

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ: ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ (MY STORY)

Σκύλος ή γάτα; Καναρίνι ή χάμστερ; Δεν έχει σημασία. Ο καθένας επιλέγει το κατοικίδιο που θέλει να τον συντροφεύει στην καθημερινότητά του, βρίσκοντας εκείνο που ταιριάζει στην προσωπικότητά του και τον ελεύθερο χρόνο που έχει να διαθέσει. Υπάρχουν και πολλές άλλες παράμετροι που πρέπει κάποιος να λάβει υπ’όψιν προκειμένου να αποκτήσει μία τέτοιου είδους συντροφιά.

Η δική μου εμπειρία περιορίζεται στην σκυλοσυντροφιά. Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει πολύ καλή σχέση με τα σκυλιά που εμφανίζονταν στον δρόμο μου. Ακόμα και με εκείνα τα ατίθασα που όλοι φοβούνταν να πλησιάσουν.

Αυτή η σύνδεση που νιώθω με τους τετράποδους φίλους πάντα ενθάρρυνε μέσα μου αυτή τη σπαστική, επίμονη, παιδική συμπεριφορά «Θέλω κι εγώ ένα». Ποτέ οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν σύμφωνα με τους γονείς μου. Πρόσφατα όμως αυτό άλλαξε. Αποφασίσαμε οικογενειακώς να αποκτήσουμε ένα μεγαλόσωμο, με πανέμορφα μάτια, αρσενικό dogo canario. Και τότε ήταν που κατάλαβα πώς πραγματικά είναι να είσαι υπεύθυνος για το δικό σου κατοικίδιο.

Τώρα πλέον καταλαβαίνω στην πράξη συναισθήματα άγνωστα, ως τότε, για μένα. Ο Bruno  μου (ναι, έτσι τον λέω, δεν το έψαξα πολύ, απλή παρόρμηση της στιγμής) με την έλευση στην οικογένεια έγινε αμέσως μέλος της. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει την παρουσία του. Γιατί όσο ίδιες αντιδράσεις και να έχουν όλα τα σκυλιά, όπως αυτό το ρίξιμο των αυτιών μετά τη σκανταλιά, ο τρόπος διαφέρει κι έτσι το καθένα γίνεται ξεχωριστό.

2016-26-10-00-17-49

Έχει φτάσει σε σημείο η ζωή μου, στο οποίο δεν θυμάμαι και μάλλον το αρνούμαι κατηγορηματικά να θυμηθώ πως ήταν πριν τον γνωρίσω. Ενάμισης χρόνος είναι αρκετός για να βρεθεί ένας άνθρωπος σ’αυτήν την κατάσταση.

Και τώρα νιώθω ότι θέλω να μοιραστώ όλα αυτά τα συναισθήματα. Δύσκολο, όμως θα βοηθήσουν να παροτρυνθεί κάποιος που το σκέφτεται να αποκτήσει το δικό του κατοικίδιο. Ή και όχι. Αυτό θα εξαρτηθεί.

Η πρώτη μέρα που πέρασε από το κατώφλι της πόρτας είναι κάτι πέρα από ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου. Κάθε φορά που ανακαλώ αυτή τη στιγμή αναβιώνουν όλα εκείνα τα συναισθήματα. Ένα γιγαντιαίο κουτάβι προσπαθούσε να καταλάβει που βρισκόταν. Έρωτας με την πρώτη ματιά θα τον αποκαλούσα. Αντικειμενικά (γιατί χαρακτηρίζομαι από μια αγνή αντικειμενικότητα για οτιδήποτε επιλέγω να βροντοφωνάζω πως είναι δικό μου) έχει τα πιο όμορφα μάτια που έχω δει ποτέ. Και εκεί συνειδητοποίησα πως δεν θα μπορούσα να ξεφύγω από την αγάπη του κουταβιού μου. Βέβαια, η εμφάνιση για την επιλογή ενός κατοικίδιου δεν αποτελεί κριτήριο. Αλλά αφού είναι τόσο όμορφος θα το παινευτώ.

14800190_1672676769710215_763081796_o

Έκτοτε, αυτή η ανιδιοτελής αγάπη, η τρέλα να χοροπηδάει πάνω μου κάθε φορά που με βλέπει, το σήμα που μου δίνει για να μου πει «Τώρα θέλω χάδια» δίνοντάς μου το χέρι του, αυτό το βλέμμα απογοήτευσης όταν φεύγω ή το αδιάφορο αγνάντεμα στο άπειρο όταν έχει κάνει αταξία και η βόλτα ως τη χαράδρα της πόρτας για να ανταμώσουν τα μάτια μας μια φορά ακόμα πριν φύγω, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Παύει πλέον να γίνεται λόγος για σκυλί. Πρόκειται για εκείνον τον φίλο που αθόρυβα θα καταλάβει τη θλίψη σου και τη χαρά σου, την αγάπη και την αγωνία σου και σιωπηλά η παρουσία του θα είναι πιο θορυβώδης και από αυτή των πιο πολυλογάδων συμβουλάτορων.

Πριν πάρετε την μεγάλη απόφαση, πέρα από αυτά σκεφτείτε όλους τους παράγοντες που είναι πιθανό να σας επηρεάσουν. Παίρνετε στα χέρια σας μια ζωή. Φερθείτε της όπως της αξίζει. Αν δεν είστε έτοιμοι γι’ αυτό μην το κάνετε γιατί δεν τους αξίζει η κακομεταχείρηση και η εγκατάλειψη. Γίνετε περήφανοι για την επιλογή σας όποια κι αν είναι αυτή. Αρκεί να είναι εκείνη που θα κάνει ευτυχισμένο το ζώο είτε κοντά σας είτε μακριά από εσάς.

Τέλος, να ευχαριστήσω τον μπαμπά μου που από πολύ μικρή ηλικία μου μετέδωσε την αγάπη για τα σκυλιά και με εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα για να καταλάβω την αξία τους.

FOR MY ONE AND ONLY BRUNO.

14826211_1672401583071067_1094630926_n

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *