ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ;… ΠΑΜΕ DODO’S BAR

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ;… ΠΑΜΕ DODO’S BAR

Εσείς που μένετε στην περιοχή (Αγία Παρασκευή και σία), μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο γιατί είμαι σίγουρη θα είχατε πολλά περισσότερα από μένα πείτε γι αυτό το μαγαζί. Και σίγουρα αν είστε από αυτούς που μεγάλωσαν σε αυτό το μαγαζί σίγουρα θα γράφατε με περισσότερο συναίσθημα. Κι η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι πείστηκα να επισκεφτώ αυτή την καφετέρια. Λίγα καλά λόγια με συναίσθημα κι ιδιαίτερη αγάπη προς αυτό το μαγαζί, συνοδευόμενα από γλαφυρή περιγραφή ήταν αρκετά. 

Αυτό που συνάντησα βέβαια ήταν διαφορετικό από αυτό που είχα πλάσει στο μυαλό μου, κάτι μεγάλο και χαοτικό, με υπερβολικό κόσμο που έρχεται και φεύγει και δημιουργεί μια ενοχλητική ατμόσφαιρα τριγύρω. Αντίθετα, πρόκειται για ένα χώρο πολύ ζεστό και φιλόξενο που δεν έχει αναδειχθεί τυχαία στέκι της Αγίας Παρασκευής. Φυσικά κι ευνοείται από το γεγονός ότι είναι στο κέντρο της κι ακριβώς πάνω στην πλατεία που συχνάζει η νεολαία της περιοχής. Κι όχι μόνο. Η ανέλιξή του όμως δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίο γεγονός. Είναι μια εναρμονισμένη μίξη αρκετών παραγόντων που σε συνδυασμό με τον παράγοντα της τύχης οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Για ποιο αποτέλεσμα μιλάω; Μα φυσικά για τον πανέμορφα στημένο εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο και για την εναλλακτική προσέγγιση στη διακόσμηση. Για το εξαιρετικό service και τον πολυποίκιλο κατάλογο που ανανεώνεται συνεχώς (έτσι λένε οι πηγές μου). Για τις φυσιολογικές και λογικές για την εποχή που ζούμε τιμές και για το πεντανόστιμο χειροποίητο μωσαϊκό που συνοδεύει την κάθε παραγγελία. Για τους υπέροχους και πρόσχαρους ανθρώπους που δουλεύουν και φαίνεται να το έχουν μεράκι. Για τους θαμώνες του μαγαζιού που τους αναγνωρίζεις από μακριά και ξεχωρίζεις την αγάπη και το δέσιμό τους με αυτό το μαγαζί. 

Βέβαια, τα περιγράφω όλα πολύ ρόδινα και ουτοπικά μέχρι τώρα και θα με ρωτούσε κάποιος γιατί σε αυτή κι όχι σε οποιαδήποτε άλλη καφετέρια της Αθήνας; Το ερώτημα είναι πάρα πολύ καλό. Η απάντηση όχι τόσο, γιατί είναι υποκειμενική. Η Αθήνα είναι μια πόλη με άπειρες ευκαιρίες. Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, το ότι θα περάσεις καλά είναι σχεδόν σίγουρο. Εάν είσαι τύπος που γουστάρει τη σιγουριά και συχνάζεις σε συγκεκριμένα μαγαζιά τότε δεν μπορώ να σε πείσω να κάνεις διαφορετικά. Εάν όμως είσαι τύπος που γουστάρεις εξερεύνηση και δε διστάζεις να επισκεφτείς άγνωστα για σένα μέρη, αν ποτέ βρεθείς Αγία Παρασκευή το Dodo’s θα σε περιμένει.

Facebook: Dodo’s Bar

Elvetias 21, Agia Paraskevi
Athens

 


 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *