ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Εάν υπάρχει κάτι που συνοδεύει σχεδόν πάντα τη φοιτητική ζωή, αυτό είναι η νυχτερινή ζωή και τα ξενύχτια. Ο ατελείωτος χορός στο αγαπημένο στέκι-κλαμπ, η επίσκεψη σε 4 διαφορετικά μέρη μέσα σε ένα βράδυ, κρασοκαταστάσεις με συνοδεία έντεχνης μουσικής ή ξέφρενο παρτάρισμα μέχρι το ξημέρωμα υπό τη μουσική που επιβάλλει ο εκάστοτε DJ. Με τους κολλητούς, με την ευρύτερη παρέα, με φίλους φίλων, με το αμόρε, με τον οποιονδήποτε είναι σίγουρο πως όταν βγεις να διασκεδάσεις οι πιθανότητες να μην περάσεις καλά ελαχιστοποιούνται. Κι έτσι χαράζεις αναμνήσεις, όμορφα, παράλογα ή περίεργα σκηνικά και κοινά βιώματα με τον κύκλο σου που αποτελούν το θέμα συζήτησης για τις επόμενες 2-3 μέρες. Το διασκεδάζεις, σου αρέσει και το ζεις γιατί ξέρεις ότι αυτά τα χρόνια δεν ξανάρχονται. Κουράζεσαι λίγο παραπάνω, στερείσαι λίγο ύπνο, μένεις πίσω στις υποχρεώσεις σου όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί ικανή συνθήκη για να μην το επαναλάβεις την επόμενη εβδομάδα.

Βέβαια πάντοτε πριν από κάθε έξοδο θα υπάρχουν οι κακές συνεννοήσεις, οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, οι λανθασμένοι προγραμματισμοί, ο ανύπαρκτος συντονισμός, που τελικά θα μπορούσαν να ρίξουν τη διάθεση της παρέας και να οδηγήσουν μια πολλά υποσχόμενη έξοδο σε ένα βράδυ αφιερωμένο στο Youtube, στις ξεχασμένες σειρές, σε καινούριες ταινίες και στο delivery.

Υπάρχει όμως ένας θεσμός, ένα must go κάθε φοιτητή που σέβεται τον εαυτό του. Ένα γεγονός το οποίο περιμένουν όλοι με αγωνία κι όταν ανακοινώνεται η ημερομηνία διεξαγωγής του σημειώνεται ταυτόχρονα από όλους σε κινητά, σημειωματάρια, ημερολόγια ως Save the date!

Που αναφέρομαι; Στα φοιτητικά πάρτι φυσικά. Σε αυτά τα πάρτι που διοργανώνει μια σχολή ή ένα πανεπιστήμιο και μαζεύουν φοιτητές όλων των ειδών. Αυτά τα πάρτι που ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα δεις για μία και μοναδική φορά όλους σου τους συμφοιτητές μαζεμένους σε ένα χώρο, μιας και στις παραδόσεις πια δεν πατάνε ούτε οι μισοί. Αυτά τα πάρτι που θα βρεις την ευκαιρία να γνωρίσεις, να μιλήσεις, να χορέψεις με την κοπέλα που μπανίζεις από την αρχή της χρονιάς. Που θα πιεις τα πιο φθηνά ποτά, την πιο φθηνή μπύρα της ζωής σου και πιθανότατα θα κάνεις κεφάλι περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τα πάρτι αυτά που η μουσική δεν είναι απαραίτητα κι η καλύτερη αλλά την απολαμβάνεις γιατί δε σε νοιάζει και τόσο. Τα πάρτι αυτά που ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα γνωρίσεις πάρα πολύ κόσμο γιατί το κλίμα είναι τόσο οικείο και όλοι φέρνουν από ένα φίλο που δεν είχες γνωρίσει ποτέ. Θα γνωρίσεις όμορφα, ενδιαφέροντα, περίεργα, ξέφρενα άτομα και το καθένα θα σου αφήσει από κάτι. Άλλα θα θες να τα βάλεις στη ζωή σου κι άλλα θα μείνουν στην ανάμνηση του πάρτι.

Είναι από αυτά τα πάρτι, που ακόμα κι αν το διοργανώνει η αντίπαλη παράταξη από αυτή που υποστηρίζεις δεν πρόκειται να αφήσεις τον εγωισμό σου να νικήσει. Θα πας γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι θα περάσεις σχεδόν τέλεια. Ότι θα χορέψεις μέχρι να σας κλείσει τη μουσική η γειτονιά, ότι θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης μια εβδομάδα πριν και μια εβδομάδα μετά. Ότι θα γεμίσουν οι σελίδες με τις εξομολογήσεις posts με το κλασσικό « Σε είδα στο πάρτι, φορούσες κόκκινη μπλούζα, παντρέψου με».Και γιατί εάν δεν πας θα χάσεις τις εξελίξεις του αιώνα (υπερβολικό).

Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι μαζεύεται φοιτητόκοσμος χωρίς να ανήκει απαραίτητα στη σχολή που διοργανώνει το πάρτι. Είναι το ιδανικό μέρος δηλαδή να γνωρίσεις άτομα που βρίσκονται στην ίδια φάση με εσένα και να κάνεις γνωριμίες που δε θα είχες κάνει διαφορετικά.

Και εάν μια φορά ένα πάρτι για κάποιο λόγο στραβώσει και δεν εξελιχτεί όπως ήταν προγραμματισμένο, πάντα να δείχνεις την κατανόησή σου στους διοργανωτές γιατί κι αυτοί είναι απλοί φοιτητές σαν και σένα και το κάνουν γιατί πιθανότατα το γουστάρουν κι όχι επαγγελματίες διοργανωτές πάρτι που πληρώνονται.

Για όλα τα παραπάνω πρόσεχε στο επόμενο φοιτητικό πάρτι που θα διοργανωθεί μην ξεχάσεις να Save the date!

Φωτογραφίες από το αποκριάτικο πάρτι του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Φωτογράφος: Stathis Pommer Photography

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *