ΤΟ ATHENS EYE ΚΑΙ Η ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ATHENS EYE ΚΑΙ Η ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ

Το μάτι της Αθήνας είναι έτοιμο. Και είναι στο Σύνταγμα. Και έχει 40 μέτρα ύψος. Και είναι δωρεάν. Δωρεάν για όλους. Και κάθε βαγόνι χωράει 4 άτομα. Και είναι πιο ψηλό από κάθε άλλο κτίριο στο Σύνταγμα.

Και ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Και όλοι περιμένουν με αγωνία. Το στολισμένο, φωταγωγημένο Σύνταγμα αναμένει την ολοκλήρωσή του εδώ και 3 ημέρες που τεχνικά προβλήματα εμποδίζουν τη λειτουργία του πρωτοπόρου κατά τα άλλα, εγχειρήματος του Δήμου Αθηναίων.

Εντάξει δήμαρχε και λοιποί υπεύθυνοι του έργου δεν πειράζει. Θα κάνουμε όση υπομονή χρειάζεται για να απολαύσουμε έστω και μια βόλτα με την πολλά υποσχόμενη αυτή ρόδα. Αρκεί να μη χρειαστεί να περιμένουμε αιώνες στην ουρά μαζί με άλλους ανυπόμονους Αθηναίους και μας φύγει κάθε ίχνος λαχτάρας.

Μέχρι να συμβεί αυτό θα κάνουμε μια βόλτα στη στολισμένη Αθήνα. Στην Αθήνα που έβαλε τα καλά της κι είναι στην πιο όμορφη εκδοχή της από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Στα μαγαζιά της Ερμού που το καθένα έχει τη δική του οπτική Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και τη δική του προσέγγιση γιορτινής μουσικής. Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που δύσκολα θα αντισταθούμε να μην κάτσουμε σε μία από τις πολλές καφετέριες για ένα ζεστό καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα (αποφύγετε τη σαντιγί, για να τρώτε μελομακάρονα με λιγότερες τύψεις). Ή θα αντισταθούμε να κάτσουμε εκεί και θα περιοριστούμε σε καμιά φωτογραφία μόνο για το στόρι του Snapchat και του Instagram. Α και φυσικά το ολοκαίνουριο στόρι του Messenger.

Για καφέ μπορούμε να κατευθυνθούμε στα κατεξοχήν μαγαζάκια με κλίμα Χριστουγέννων όπως το Noel στην Κολοκοτρώνη ή να αλλάξουμε κατεύθυνση προς Ψυρρή και να συμβιβαστούμε με το Little Kook που λίγο ακόμα και θα βραχυκυκλώσει όλη την περιοχή με τόσα φωτάκια. Εάν βέβαια, έχουμε την αντοχή να περιμένουμε μέσα στο ξεκάθαρα χειμωνιάτικο σκηνικό του Δεκεμβρίου, στις ουρές που δημιουργούνται και στα δύο. Εξίσου καλές επιλογές για λαχταριστό γλυκό το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ ή τα Σερμπέτια στου Ψυρρή που είναι 2 λεπτά πιο μακριά από το προηγούμενο και προσφέρει εξίσου λαχταριστά γλυκά σε εξίσου ανταγωνιστικές τιμές.

Οι εναλλακτικές φυσικά είναι άπειρες. Στην Αθήνα είμαστε. Σε κάθε στενό του κέντρου βρίσκονται σίγουρα 2-3 cozy και χουχουλιάρικα μαγαζιά να φιλοξενήσουν εμάς και την παρέα μας. Και το Θησείο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Ανεβαίνοντας τον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου και προσπερνώντας τους μικροπωλητές που παλεύουν μες το κρύο για το μεροκάματο, μπορεί να βρούμε το τέλειο δώρο για τη φίλη που έχει γιορτή, τη μαμά που δεν καταλήγαμε στο τι να της πάρουμε ή τον κολλητό μας που οτιδήποτε άλλο έμοιαζε κλασσικό και μη κατάλληλο. Τόσες καφετέριες έχει η Αρεοπαγίτου, αλλά επειδή δε θέλουμε να πληρώσουμε τον καφέ όσο ένα δώρο (συγγνώμη Thisio view αλλά με 5 ευρώ που έδωσα για τον καφέ θα έπαιρνα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και για μένα), καλύτερα να προτιμήσουμε την κρυμμένη κι άγνωστη κατά πολλούς Ηρακλειδών με τα φαντασμαγορικά και διαφορετικά μαγαζάκια της.

Εάν φυσικά νιώθουμε ότι τα γάντια, ο σκούφος και το Σιβηρικό μπουφάν, μας προστατεύουν από το κρύο ένας καφές στο χέρι και μια βόλτα Θησείο-Πλάκα-Μοναστηράκι με τελικό προορισμό το Σύνταγμα θα ήταν ίσως η ιδανική επιλογή για Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη γιορτινή Αθήνα. Η τελική βόλτα πριν αποχαιρετήσουμε την Αθήνα όσοι είναι από επαρχία ή όσοι δεν έχουν σκοπό να βγουν και να απομακρυνθούν από τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού τους για τις επόμενες 15 ημέρες.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *