10+1 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟ WINDSURFING

10+1 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟ WINDSURFING

Το καλοκαίρι πέρασε και δεν μένει πια παρά να αναθεωρήσουμε τις εμπειρίες μας από τη φετινή σεζόν και να μοιραστούμε τις αναμνήσεις μας καθώς ετοιμαζόμαστε για το χειμώνα.

Όταν με ρωτούν τι έκανα το καλοκαίρι απαντώ ότι δούλευα σε ένα σταθμό windsurfing.

Κάνοντας το σπορ που αγαπάς σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον, σε εμπνέει να βελτιωθείς σαν αθλητής αλλά και σαν άνθρωπος. Οι ώρες που περνάς μαζί με φιλόδοξους αρχάριους έως και παθιασμένους επαγγελματίες windsurfers σίγουρα συμβάλλουν σε αυτό.

Κάποια από τα διδάγματα που άντλησα τους τελευταίους μήνες σερφάρoντας με τους φίλους μου είναι:

 

  1. Βλέπε πάντα εκεί που πηγαίνεις

Δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι άμα κοιτάς κάτω, θα χάσεις την ισορροπία σου και εκεί θα καταλήξεις,  αλλά και το να έχεις στόχους. Το άθλημα θα γίνει αυτόματα πιο προκλητικό και ενδιαφέρον. Στο windsurf εσύ καθορίζεις την πορεία σου και για να το κάνεις πρέπει να βλέπεις μπροστά.

2.        Μη φοβάσαι

Αυτό στο windsurfing μεταφράζεται και ως «κράτα τα χέρια σου τεντωμένα». Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι αποφασιστικές και ξεκάθαρες. Εδώ δεν χωράει φόβος και αμφιβολία.

 

3.      Έχε τον άνεμο στην πλάτη

Δυνατός άνεμος και ορμητικά νερά. Μην προσπαθείς να πολεμήσεις τις δυνάμεις της φύσης. Δεν θα τα καταφέρεις. Χαμήλωσε το κεφάλι, σκέψου και συνεργάσου. Ίσως έτσι να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τις δεδομένες συνθήκες προς όφελός σου.

14858817_1182904028455647_1264704372_o

Περισσότερα στο http://www.neilhowephotography.com/

 

4.     Γνώριζε τα όρια σου

Μην υποτιμάς ή υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου. Συνειδητοποίησε το επίπεδό σου, κάνε αργά και σταθερά βήματα και εκτίμησε την ανοδική σου πορεία. Η ασφάλεια προηγείται της διασκέδασης. Δεν θέλεις να σπάσεις τον εξοπλισμό, κάποιον άλλο ή τον εαυτό σου.

 

5.     Γέλα όταν αποτυγχάνεις

Θα αποτύχεις. Θα αποτυγχάνεις συνέχεια. Οπότε χαμογέλα και δες την θετική πλευρά, δεν έχει νόημα να αναστατώνεσαι ή να απογοητεύεσαι κάθε φορά. Άλλωστε κάθε απόπειρα σε αφήνει λίγο σοφότερο.

 

6.    Κάνε το για σένα, όχι για τους άλλους

Το windsurfing είναι σίγουρα πιο απολαυστικό όταν πραγματοποιείται με παρέα. Ωστόσο ο απώτερος σκοπός είναι να διασκεδάσει πρωτίστως ο εκάστοτε windsurfer, όχι να ευχαριστήσει ένα κοινό. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, αλλά με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

14813203_1182904068455643_431951811_o

Περισσότερα στο http://www.viadellanna.com/my-first-steps-in-windsurfing/

 

7.    Η εξάσκηση οδηγεί στην τελειότητα

Ταλέντο σημαίνει να αγαπάς κάτι αρκετά ώστε να αφιερώνεις πολύ χρόνο εξασκώντας το χωρίς να σε κουράζει. Η προσπάθεια πάντα αμείβεται, ακόμα και αν αυτό δεν είναι πάντα εμφανές.

 

8.    Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Πολλές φορές υποτιμούμε τη δύναμη της λεπτομέρειας, αυτή όμως μπορεί να κάνει την τεχνική μας, την επιλογή ή ρύθμιση του εξοπλισμού μας ιδανική και συνεπώς τη συνεδρία μας ξεχωριστή.

 

9.    Να είσαι πάντα χαρούμενος, όχι ικανοποιημένος

Είναι σημαντικό να είσαι χαρούμενος και περήφανος με όσα έχεις καταφέρει, όμως να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει κάτι που μπορείς να εξελίξεις. Αυτή η σκέψη είναι για να σε ωθεί να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος, όχι για να σου ρίξει τη διάθεση.

14881692_1182904395122277_138614857_o

Περισσότερα στο http://surfersparadise.gr/

 

10.    Άνοιξε τα μάτια και τα αυτιά σου

Υπάρχουν άνθρωποι που θα χαρούν να σε καθοδηγήσουν και να σε συμβουλέψουν αν είσαι σε θέση να δώσεις βάση σε αυτά που θα σου πουν και θα σου δείξουν. Τόλμα να κάνεις πολλές ερωτήσεις και αξιοποίησε την γνώση των πιο έμπειρων.

 

11.     Μην τα παρατάς

Το να μην τα παρατάς είναι ευχή και κατάρα. Το σίγουρο είναι ότι όσο προσπαθείς, τόσο βελτιώνεσαι. Και όσο βελτιώνεσαι, τόσο πλησιάζεις στο να πετύχεις αυτό που θέλεις.

Εσύ τι θα κάνεις το επόμενο καλοκαίρι;

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *