STREET FOOD AND TUNES! ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

STREET FOOD AND TUNES! ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πώς βρεθήκαμε εκεί ενώ δεν είχαμε ιδέα ότι το Street food and tunes είναι κάτι σα θεσμός στην Αθήνα; Εμείς σε μια εκδήλωση στο Facebook δηλώσαμε (κατά τύχη) ότι ενδιαφερόμαστε κι επειδή το απόγευμά μας κατά πάσα πιθανότατα θα πήγαινε χαμένο αποφασίσαμε να πάμε. Οι επαναλαμβανόμενες λέξεις φαγητό και μουσική κατάφεραν να μας δελεάσουν ενώ ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής σα μέρος διεξαγωγής μας έπεισε.

Δεν ξέραμε βέβαια τι θα αντικρίσουμε εκεί, οπότε σε όσους ανακοινώναμε τα σχέδιά μας και μας ρωτούσαν τι είναι ακριβώς αυτή η εκδήλωση που θα πάμε, τους προτείναμε να ακολουθήσουν για να ανακαλύψουν μόνοι τους.

Μετρό. Στάση Μέγαρο Μουσικής. Έξοδος Ιλισίων. Περπάτημα 7 λεπτά. Άφιξη σε έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο που δύσκολα βρίσκεις στο κέντρο της Αθήνας. Κι όταν το κάνεις νομίζεις είναι οφθαλμαπάτη, οπότε σου παίρνει λίγο χρόνο να προσαρμοστείς. Ο χρόνος αυτός προσαρμογής προεκτάθηκε λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να εγκλιματιστούμε στο χώρο και να καταλάβουμε το κόνσεπτ της διοργάνωσης.

Αρχικά, δύο πολύ εξυπηρετικές κοπέλες που μοίραζαν κάποια διαφημιστικά με το λογότυπο deBόp, μας εξήγησαν ότι το deBόp είναι ένας οδηγός πόλης και πολιτισμού που αφορά την Αθήνα και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης (θα επιστρέψω πάλι στο deBόp γιατί ενθουσιάστηκα).

dsc_0545

Ακολουθώντας την πηγή της μουσικής φτάσαμε στο χώρο που είχε στηθεί. Πολύ όμορφα και περίτεχνα τραπεζάκια και καναπεδάκια ήταν διευθετημένα δίπλα στο μπαρ και στα decks των dj’s. Η μουσική που συνόδευε τη βραδιά, αν και διαφορετική από τα ακούσματά μας έδενε πολύ αρμονικά με το όλο σκηνικό.

dsc_0489 dsc_0501

dsc_0493Και τώρα στο σημαντικό κομμάτι. Το φαγητό. Σε κάθε Street Food and tunes που πραγματοποιείται η διοργάνωση ανατίθεται σε κάποιο διαφορετικό εστιατόριο ( συνήθως). Αυτή τη φορά τη διοργάνωση ανέλαβε το Fuga ( Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι), το οποίο μας παρουσίασε διαφορετικά πιάτα από τις street κουζίνες της Ασίας, της Μεσογείου και της Νότιας Αμερικής. Οι τιμές κυμαίνονταν από 5,50 μέχρι 6,50 ευρώ το κάθε πιάτο αλλά μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι αυτό που γευόμασταν το άξιζε και με το παραπάνω. Ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων όπως γλυκό, ξινό, πικρό και ουμάμι ( ναι, ουμάμι! Γκουγκλάρετέ το). Ιδανικά για τα άτομα που πήγαν εκεί με μεγαλύτερο μπάτζετ μπορούσαν να συνοδεύσουν το φαγητό τους με ένα ποτό με βάση το Jack Daniel’s χορηγό κι αυτό του event.

 

dsc_0510

Με την αγορά ενός ποτού έμπαινες αυτομάτως στην κλήρωση για τη συγκεκριμένη κιθάρα.

 

 

 

 

Καθώς σουρούπωνε και βράδιαζε ο κήπος γέμιζε. Τα τραπεζάκια δεν έφταναν για να εξυπηρετηθούν όλα τα άτομα, οπότε οι περισσότεροι αψήφισαν το νωπό γρασίδι από τη βροχή της προηγούμενης μέρας και δημιούργησαν κυκλικές παρέες σχεδόν σε όλη την έκταση του κήπου. Με φόντο τη μαγευτική, φωτισμένη Αθήνα, στέγη τον ουρανό και το φεγγάρι, χαλαρή ηχητική υπόκρουση, φαγητό και φιλική (όχι απαραίτητα) παρέα δε θα μπορούσαμε να χαμε περάσει πολύ καλύτερα αυτό το βράδυ μιας τυπικής καθημερινής μέρας.

14724014_1788635068025807_612732720_o14672798_1788635098025804_711027198_o

 

 

 

 

 

 

οι περισσότεροι αψήφισαν το νωπό γρασίδι από τη βροχή της προηγούμενης μέρας και δημιούργησαν κυκλικές παρέες σχεδόν σε όλη την έκταση του κήπου

Επειδή όμως ο κόσμος είναι πολύ μικρός θα ήταν απίθανο μέσα σε τόσο κόσμο να μην πετυχαίναμε ούτε ένα γνωστό. Photobomb από μια γλυκύτατη συμφοιτήτρια μας δεχτήκαμε λοιπόν, η οποία με συμβούλεψε στο αφιέρωμα που ήταν σίγουρη ότι θα κάνω, να μην ξεχάσω να καταγράψω ότι αν και το μενού φάνταζε αψεγάδιαστο, όλα τα φαγητά είχαν ως βάση ψάρι ή κρέας κάτι που αυτομάτως αφαιρούσε τη δυνατότητα σε κάθε vegetarian ή vegan να φάει ή τουλάχιστον να δοκιμάσει.

Κι επειδή όλα τα παραπάνω δεν έχουν νόημα για εσάς έχω να σας πω ότι ο μόνος λόγος που τα έγραψα είναι επειδή το επόμενο Street food and tunes είναι πολύ κοντά (με διαφορετικούς διοργανωτές αυτή τη φορά) και αξίζει αν δεν έχετε κανονίσει κάτι καλύτερο να το επισκεφτείτε.

dsc_0491

 

 

Επόμενο Ραντεβού: 2 Νοεμβρίου, Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

http://www.debop.gr/events/street-food-and-tunes-napoli

 

 

 

 

 

Λίγα Λόγια για το deBόp:

Το deBόp είναι η υλοποίηση μιας προσπάθειας επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας της Αθήνας μέσα από τον Πολιτισμό και τους Ανθρώπους της, που μεταφέρει στο ευρύ κοινό προτάσεις για εκδηλώσεις και αστικά δρώμενα καθώς και πληροφορίες για τους μικρούς ήρωές της, με στόχο τη χάραξη μιας καθημερινότητας περισσότερο κοινωνικής. Είναι ένας οδηγός πόλεως που βασίζεται σε επιλογές και εναντιώνεται στην υπερπληροφόρηση, ένα ανοιχτό blogging space που δίνει στους Αθηναίους βήμα έκφρασης για όλα όσα τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν σχετικά με την Αθήνα και μία ομάδα που παράγει η ίδια πρωτότυπες εκδηλώσεις αποκτώντας φυσική παρουσία στον τομέα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης μέσω του πολιτισμού. http://www.debop.gr/

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *