CINNAMONELLIS-ΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

CINNAMONELLIS-ΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Δημήτρης Κανέλλης ή αλλιώς Cinnamonellis όπως συνηθίζει να υπογράφει στα social media. Θα σας πω ότι πιθανότατα τον ξέρετε. Θα μου πείτε ότι πιθανότατα δεν τον ξέρετε. Θα σας ρωτήσω εάν έχετε ακούσει ή ακόμα καλύτερα αν είστε ένας από τους 50.000 που έχετε κατεβασμένη στα κινητά σας την εφαρμογή Studdle. Κι αυτή ακριβώς τη στιγμή αναφωνείτε ένα “Ααααα….“. Κι αυτό γιατί σας έδωσα τη λέξη κλειδί για να αρχίσετε να ξεδιπλώνετε τις πτυχές της μνήμης σας και να καταλήξετε στο ζητούμενο σημείο.

Σχεδόν 2 χρόνια πριν, η εφαρμογή άρχισε να γίνεται γνωστή μέσα από διαδοχικά άρθρα και αναφορές σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μαζί της κι ο εμπνευστής της που ενώ ξεκίνησε διστακτικά με ένα project για τη σχολή του, είδε την ιδέα του να ευδοκιμεί μεταξύ των συμφοιτητών του κι αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα. Με πέντε ακόμα συμφοιτητές του, ξεκίνησαν να στήνουν την εφαρμογή που έχει λύσει και συνεχίζει να λύνει τα χέρια των περισσότερων φοιτητών (Αν δεν την έχεις, κατέβασέ τη ΧΘΕΣ).

Ωστόσο, αν και η απήχηση ήταν τεράστια δεν ήταν αρκετή για να πείσει τις γραμματείες και τις πρυτανείες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να συνεργαστούν μαζί τους για να έχουν ένα άρτιο και σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό έδωσε την αφορμή στο Δημήτρη να γράψει ένα κείμενο ή αλλιώς μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό στην οποία παρέθετε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα όπου οι προσπάθειες των νέων για εξέλιξη βρίσκουν πόρτες και τοίχους. Η ανάρτηση αυτή έγινε τότε viral με αποτέλεσμα οι κοινοποιήσεις να πέφτουν βροχή, αγανακτισμένοι νέοι να ταυτίζονται κι ο Δημήτρης να γίνεται ο Peter Pan των φιλόδοξων νέων Ελλήνων που δε θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Κάπως έτσι ξεκίνησε να γίνεται γνωστός και να χτίζει το fan club του, το οποίο δεν έχει χάσει μιας και φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα από τα social media Facebook, Instagram και το αγαπημένο του twitter (@Cinnamonellis). Και φροντίζει να μην απογοητεύει ποτέ! Με το σαρκαστικό του χιούμορ σχολιάζει τεκμηριωμένα θέματα της επικαιρότητας και της καθημερινότητας και δύσκολα κάποιος διαφωνεί μαζί του.

Πρόσφατα μάλιστα, προκειμένου να μην περιορίζεται στο γραπτό λόγο, έφτιαξε κανάλι στο Youtube (Cinnamonellis) κι έχει ήδη ανεβάσει τρία βίντεο (και τα bloopers τους). Με μια σειρά από βίντεο με το όνομα Wiki Man, διάρκειας 3 περίπου λεπτών δίνει επιστημονικά τεκμηριωμένες εξηγήσεις σε θέματα που όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.

Στο πρώτο βίντεο για παράδειγμα με τίτλο: Wikiman ep.1 – Celebrity Deaths βάζει κάτω τους θανάτους των διασήμων του 2016 κι εξηγεί εάν τελικά το 2016 ήταν όντως καταραμένο ή βιαστήκαμε να το κρίνουμε μένοντας απλά στην επιφάνεια και στις ειδήσεις που παίρνουμε αδιάκοπα και αφιλτράριστα από τα social media.

Στο 2ο βίντεο αγγίζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα: «Facebook: Πως επικράτησε;». Η αλήθεια είναι ότι όντως επικράτησε μεταξύ άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου ενώ εξακολουθεί να είναι No. 1 στα υπάρχοντα social media. Τώρα δεν έχετε την περιέργεια να μάθετε τους λόγους και πώς καταλήξαμε αντί για αριθμό τηλεφώνου να ζητάμε όνομα προφίλ στο Facebook;

Στο 3ο και τελευταίο (για την ώρα, ετοιμάζω ήδη ποπ κορν για το επόμενο) δίνει επιτέλους την απάντηση στο γιατί οι συσκευασίες με τα πατατάκια έχουν αέρα μέσα. Κι όχι δεν είναι γιατί μας κλέβουν πουλώντας μας λιγότερο προϊόν.

 

Αυτός πολύ συνοπτικά είναι ο Δημήτρης Κανέλλης. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα κάντε subscribe στο κανάλι του, γιατί είναι πολλά υποσχόμενος και δε θα σας απογοητεύσει. Το uniexpected, θα ανακοινώνει κάθε εβδομάδα την ανάρτηση του καινούριου βίντεο. Μέχρι τότε περιμένετε με αγωνία!

Keep it up Dimitris!

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 🙂
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *